Vi inleder 2013 med att lansera Brunskogs försäkringsbolags, f.d. Dina Försäkringar, nya grafiska profil och webbplats.

Brunskogs försäkringsbolag, som ursprungligen grundades så långt tillbaka som 1865, är återigen ett fristående försäkringsbolag efter att en tid gått under Dina Försäkringars flagg. När självständighetsprocessen påbörjades under 2012 vände man sig till lokala design- och webbyrån Smalltown Media för hjälp med att skapa en egen unik grafisk profil och webbplats.

Den nya logotypen som tagits fram sticker i både färg och form ut från konkurrenterna, och den en mångsidiga symbolen för tankarna till affärsområden som villa-, skog- och personförsäkringar.

Webbplatsen, eller snarare webbplatserna – en parallell webbplats har tagits fram för kontoret i Långserud – slår an en lekfull ton med sina stiliserade illustrationer, glada färger och runda former. En genomtänkt informationsarkitektur underlättar för kunderna att hitta informationen de söker och tack vare CMSet MODX kan de anställda på Brunskogs försäkringsbolag själva hålla innehållet ständigt uppdaterat.

Självklart är webbplatserna byggda på ett sätt som gör att all information är tillgänglig, såväl från smartphones och surfplattor som datorer. Detta tack vare sk responsiv design, som innebär att webbplatsen automatiskt anpassar sig efter användarens plattform.

Ett komplett profilprogram med visitkort, korrespondenskort, brevpapper, kuvert, annonsmallar och grafisk manual togs också fram av Smalltown Media.

Besök brunskogs.se »