SkulpTuren iPhone-app

I ett samarbete med IT-forskningsinstitutet Interactive Institute, där Smalltown Media stått för formgivning och informationsarkitektur, har vi tagit fram en app för iPhone.

Appen, som passande nog döpts till SkulpTuren, guidar till och informerar om ett antal av de skulpturer som finns utplacerade på allmänna platser i staden. Skulpturer och konstnärer presenteras med bilder, texter och inspelad berättare.

Skulptur-appen bjuder på en föreslagen promenad mellan skulpturerna och på flera olika sätt att få hjälp att hitta till skulpturerna. Varje skulptur visas på en egen karta. Appen anger avstånd till en skulpturen från användarens nuvarande plats och riktningen till skulpturen beroende på hur användaren pekar sin telefon.

SkulpTuren för iPhone kan laddas ner gratis från App Store.