Om Smalltown Media

En design- och webbyrå på värmländska landsbygden – sedan 2004.

Smalltown Media levererar webbplatser, webbutiker och grafiska profiler till kunder runt om i Sverige och världen. Vi har spetskompetens framförallt inom användarcentrerad design, OpenCart och MODX. Genom vårt breda nätverk kan vi även erbjuda expertis inom många andra webbplattformar och -teknologier.

Företaget utgår från Brunskog utanför Arvika i västra Värmland och grundades år 2004 av Lotta Arenö för att kunna kombinera livet på landet med världens roligaste jobb. Lotta är utbildad informatör på Karlstads universitet och Falmouth College of Arts, med inriktning mot webb och grafisk design. Hon jobbade mellan åren 1999 och 2004 som webbdesigner i London, bl.a. på Icon Medialab och Indigo (idag Fabrik Brands) och som frilans på Razorfish, Fitch och Ogilvy.

Från att framförallt ha agerat underleverantör till olika webbyråer har Smalltown Media utvecklats till en fullservicebyrå som jobbar direkt mot kund. Vissa projekt hanteras i sin helhet av Lotta själv och andra i team med några av de duktiga programmerare, grafiker, copywriters osv som finns i företagets nätverk.

Strategi & planering

En lyckad webbsatsning är en välplanerad webbsatsning

Vilket budskap du vill kommunicera? Vad är kundnyttan? Hur ska besökarna hitta till din hemsida och vad ska de känna och göra när de kommer dit? Hur gör vi upplevelsen tilltalande och användarvänlig? Det här är några av frågorna som måste besvaras innan vi börjar designa din webbplats.

Hur når vi målen?

Som en hjälp för att nå företagets strategiska mål behövs normalt en kravspec[?], en designbrief[?] och kanske en informationsarkitektur[?] i form av en sitemap[?] och wireframes[?], där funktioner, innehåll och struktur specificeras. Har du inte möjlighet att ta fram detta själv är det här vi börjar.

Webbdesign

Vi ♥ webbdesign

Den enskilt viktigaste faktorn för om ett företag uppfattas som trovärdigt eller inte är designen. Det finns inget effektivare sätt att kommunicera ett budskap och framkalla en känsla – på några få sekunder har besökaren bildat sig en uppfattning som är väldigt svår att ändra.

På Smalltown Media älskar vi webbens möjligheter och blir utmanade av dess begränsningar. Det är med våra kunskaper inom webbdesign vi kan hjälpa dig stå ut från mängden.

Mer än en snygg layout

Design för webben handlar om mer än att göra en snygg layout. Det handlar om att skapa en helhetsupplevelse som ger din kund "rätt" magkänsla och att kommunicera det budskap du vill få fram. Vi tar alltid utgångspunkt i ditt företags – och inte minst dina kunders – behov och målsättningar och lämnar ingenting åt slumpen.

Hyr en webbdesigner

Om ditt företag har ett eget tekniskt team eller om du vill outsourca webbutvecklingen så kan du anlita Smalltown Media för rena webbdesignjobb där vi skapar koncept och designmallar i Photoshop som dina utvecklare sedan tar över. Vi gör även designjobb åt andra byråer, som exempelvis Razorfish och Fabrik i London och Bacill i Karlstad.

Med lång erfarenhet av att jobba med varumärken som McDonald'sMotorola och Audi, och hundratals mindre företag, kan du känna dig trygg i att jobbet håller hög standard och blir utfört enligt din brief, i tid. Med en bra designbrief jobbar vi gärna mot fast pris, annars köper du våra webbdesigntjänster per timme.

Webbutveckling & programmering

Det tekniska kunnandet i Smalltown Medias nätverk sträcker sig över ett brett spektrum. Vi har expertis inom de flesta programmeringsspråk och plattformar i öppen källkod, exempelvis MODx, WordPress och OpenCart.

Vi bygger såklart våra webbplatser enligt gällande webbstandarder och med sökmotoroptimering och tillgänglighet i åtanke, och bygger responsiva webbplatser som anpassar sig efter skärmstorleken på t.ex. smartphones och surfplattor.

Välkommen att kontakta oss för att diskutera ditt projekt!

Kontakta oss